BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Starts of the new era..

Starts of the new era..

Thursday, December 31, 2009

01/01/10

HAPPY NEW YEAR 2010...

nahhh, trnyata dah masuk tahun baru.. detik2 ini pst d tunggu oleh semua manusia ddunia.. iaitu tahun baru bg kalendar masihi.. iaitu 2010.. nahh, rupaya dunia kita ini hmpr 2010++ lamaya.. gak dpt dibayangi.. kita sudah berada hmpr ke generasi ke3.. tp msh di generasi ke2.. hehehe.. trus. umur ya meningkat.. perubahan terus berlaku.. detik tahun juga, bakal mengubah azam seseorg, ddunia ini... gak mengira kaum dan agama.. psti mahu perubahan pda diri masing2 ataw meningkat diri agar lebih baik dr tahun sebelum ya.. justeru itu tahun yg lepas jgn d tingglkn begitu sahaja... kerna sdikit sbyk bs di jdkan didikan agar mnjd lebih baik.. :-)..
hihihi..

perjalanan ku bermula d iambang 01/01/10 lg 5 jam detik ya berkumanda..

d kelas MI.. huhu.. mlm nie mahu sambut tahun baru ya dmna ya.. 2-3 teman2 gw smsing.. 'so, this nite decide which area?' KL, Bngsar, or the curve? haha.. aku lg dclass di.. heheh.. ok2.. nnt dh hbs class ya kita sambung.. jam 1 pm.. aduhh knpa ptg nie ada class lg.. teman2 serumh gw semua sudh bakal pulng.. tggl sorng d hostel...

d kuliah Common Law.. huhu.. busset!! mlas ya mahu ke class.. ya ammpunn.. Dannie;;; kmu sbar prg je ke kuliah ya.. ok22.. gw ke kuliah ya.. masuk d kamar kuliah.. aduhh knp ya.. kamar kuliah odor ya jelik skali.. meloya kn tekak.. tp untung perfurm gw bs mgatasi odor ya.. :P.. hahah jenama ya bgus skali Giorgio Armani.. yg david beckham pakai odor ya hahaha.. ok22 lnjutin cerita ya lngsung.. lg d kuliah CL.. mudah aja class dlanjutin awal.. nahhh tp trnyata kuliah ya hbs genap jam 4.. bussettt!!.. dh mlm nie mahu yambut tahun baru.. trus mantin ama KL bkn dekat.. lg2 klu ptg2 begini.. pst traffic ya jammee gk lancar..

blik je dkuliah.. gw trus packing barang2 gw... nahh jgn lupa ya ASSINGMENT.. harus d new year ya skali.. hehehe.. sdg packing barang2 ya.. gw trlena.. d kamar yg indah.. huhu..

OOOwwhh alamak, sdar dr kamar yg indah.. ya ampunn jam ya udh jam 6... harus buru2 nie.. nnt tlewat.. sipa mnd semua sktar jam 6.40 ptg, gw brtolak dr kolej ke KL.. libur ya..libur ya..

nahhh bgus jln ya gk jamme,, mungkin kali org pda udh d KL.. hehehe.. buru2 smp rmh skitar jam 7.30..
htr barang gw d rumh,, laptop.. baju yg udh dgunakan.. n lain2.. rehat la kjp..

jam 9 teman2 gw dtg krumh.. myuncle udh siap2 dia mahu kehaluan ia.. sy mahu kehaluan sy..hahaha..
jam 9.30 kita org trus jln ke the curve of 0ne utama.. dgn gunakan 1 mobil yg agak padat.. hahhaa.. mahu gelak kesesakan d jln.. tp kesesakan d dlm mobil ya ..huhu weakkkk.. pening gw..hehe..
jam 10. smp di the curve. minum2-makan2,, actlly teman gw blaja mkn gratis.. sempena party akhir tahun masihi.. lepak2 relax2 sembang2. jam udh smp kedetik jam 12.. firework showw.. HappY New Year 2010..
nahh terasa berada di nafas yg baru..:-)..

Happy New Year of Masihi Calendar 2010..

Tuesday, December 29, 2009

Survey is done.. and Play2


huhu.. finally my survey and outside works with my friends ''mygroup'' is done.. huhu.. time for submit to Mr Bala. and do it theory activities.. huhu,  soon!! next year..   haha.. than second course work coming soon.. ooowwh god..  ini punya dugaan.. aduh.. gw lg malas nie.. knp ya.. hahaha..

survey is same like play2 with surrounding people..hahaha.. t8 a good time to do more better..  Dannie was does it as good, show off..



hari nie harus booking tiket, mahu pulang ke Surabaya, mahu ketemu atuk gw.. huhu kangen amat ama dia.. udah lama gak ketemu dia.. kira2 udah 6 bln..  liat d MAS, Garuda Air, Singapore Air, and Air Asia.. huhuh akhirya decide booking ya d ruangan Air Asia.. gabungin.. tarikh dan jam penerbangan udah d aturkan.. nahh baru sepakat.. sekitar akhir bln january..  wahh gembira ya.. dh lama gak ketemu Atukk,, kangen dong.. kawulu, kangen podo atuk enteni woli kono kawit temu ko'e wes kuit, dalan podo kawulu ya.. koyok, loro?

atukk.. kawulu, agek celengan gubuk burungan.. Air Asia.. Singapore Air and MAS...
gubuk ya,  getun banget,, kawulu celengan Air Asia..




 wes glebu.. kawulu, celngu notar... (^^,)

Sunday, December 27, 2009

Kontroversi..Kegilaan..Perjalanan buat countdown 2010



Kontroversi
Hiii teman2..lama jgk gw gak nulis.. sorry ya, kerna busy dgn assingment, jalan2, lepak kings  and friends.. hehhee..  sebenr ya kontroversi itu trus melanda pd gw.. gw gk tahu kenapa.. but, sometimes gw mahu.. RUNNING AWAY FROM A FINE ASS GIRL WTF.!! huhu. entah knp.. bila sama dia.. ada aja yg harus dbahas dan gadoh.. kdg2 gw rasa bosan.. hahaha.. but finally gw lepasin dia aja.. krna mungkin gw bkn yg trbaik buat dia.. selalu cr salah gw.. selalu nanya gw.. mahu kemana, lg ama siapa.. mahu ikut.. ahhh bosan ini semua.. trus skrg gw happy.hehehe.. walaupun hnya sbntar ama dia, tp udah mnjd kontroversi.. tp knp ya?? iu yg gw bingung nie.. bila gw ama teman2 pst d tanya. mana dia,, ""knp gk dbw skali,, berantam lg ya?hahaha. ""

udah la story psal dia... nahhh mending skrg gw dgn dia brteman.. huhuhu..


Kegilaan

ntah la lg d saat ingin mnjd JUBLO.. tahu aja, rasa ini mula detik yg gw mula suka ama 2 org yg berbeda.. but in same time gw bingung yg mna gw harus pilih.. krna gw suka kedua ya.. ble gw mandang dia, ble gw chatting smsing dia, gw mula suka ama dia,, tp knp ya,.. masa ya cocok skali.. Lg yg satu nie pula teman gw pula knl kn cousin ya pd gw.. aduh jatuh lg gw.. hahah.. kdg2 ini udh jd KEGILAAN ya.. hahhaa.. tp gw akan pilih yg mana.. ataw kedua2 nya.. hahaha..  bingung2,, hrus cr Insoler,yg bisa nasihatin gw..




Perjalanan
didlm byk masalah, dan kerjaan.. perjalanan gw gak akan stop disini.. gw harus tempuhi.. skrg gw udah tahun 2 blaja.. udah hmpr 48% hasil knowledge yg gw terima digunakan ddlm peng improvekan business family gw, trus membuat gw punya pengalaman yg brharga ddlm realiti sebgai businessman,, huhu..  cita2 dan matlamat gw mahu jd businessman yg success suatu masa nnt,, tp dlm ms yg sama, gw mahu blaja memandu pesawat atau Commercial Pilot License and Frozen Airlines Transport Pilot License, kira2 kursus ini harus mngambil masa 1 year.. ini lah PERJALANAN gw seorang Pilot yg punya Degree Business in Studies.. wah, bnga nie. itu impian gw,, trus, inilah impian dan azam gw tahun baru akan dtg., and setrusya.. Agar Yg Maha Esa dpt mudahkan Perjalanan gw.. amin.. kapan gw bisa pandu ini pesawat ya.. huhu


Sunday, December 13, 2009

Terus Menjadi Kontreversi... trlalu rumit..

haiiii pusing skali, setiap permulaan sem baru psti pusing, gak tahu knp.. kdg kala ia cetus kontreveri dn terlalu rumit.. trus gimana hrus ku hdapi.. dan hmpr setiap sudut gw lihat dr yg bgus trus yg negatif, jd konkulusi ya belum prnah ketemu.. knp ya.. masalah begini sering kali brlaku,, ataw apa gw lg slah pilihan dr mula lg??? trnyata bnda udh dimula, gak akn brhenti di sudut tegahan jalan.. nah rugi. !! NAHH di hal yg lain pula gw lg dbelenggu oleh cr mahu truskan prjlanan ini hingga tamat.. justeru ia tetp membingungkan aku.. trlalu byk aku mncri referensi ya, dan trus mngundang hipotesis. dan mencipta infrensi.. tp. blum tetp brhasil, hnggakn aku hrus minta prtoloongn dr seseorg, cukup penting dlm hidupku.. trnyata aku lg gk mahu dbebani mereka,, tp gimna...
kdgkala trus kontreversi..

Sunday, December 6, 2009

Addiction of Spanish and Mexican Songs...

hehehe.. first time I heard that song.. I was remind the time, in Kindargarden and primary school, we was using that songs as boria dances and was used special sine in school movies or Teater. But on this time maybe about 7 years already gone.. now I'm hearing that songs again.. than I taking Latin, tango, and mambo dance with my reunions friends last Saturday.. until now I had download the songs from Youtube, and watched its.. hahaha.. 

Wednesday, November 25, 2009

Aidzul Azdha...

hii teman..selamat aidzul azdha.. moga2 kalian semua dapat berjihad terus ddlm hidup.. dan berkorban apa aja pada org yg kalian syg, bahkan benda yg kalian rasa berat untuk meninggalkan.. justeru itu Aidzul Azdha ini bukan semata mahu menunaikan rukun Islam yang ke5, tapi kalian harus hayati apa yg dmksudkan dr Aidzul Azdha, bagi yg kemampuan kalian bisa ke Haj.. untuk melengkapkan rukun Islam itu.. bagi yg gk kemampuan hanya sekadar terus berjihad djln yg benar, agak kalian terus d redhai..

Ok teman2 salam Aidzul Azdha..

Sunday, November 22, 2009

Hari Senin...

huhu.. permulaan hari yang baru setiap minggu.. biasala, smlm udh cuti, hari nie harus kerja, belajar, offices dbuka untuk urusan, gedung2 kerajaan operasi urusan ya, bank2 pun menguruskan urusanya, sma ada duit masuk ataw keluar.. itula routine manusia setiap hari minggu.. begitu juga dgn gw.. hari nie seperti biasa, bgun jam 8 pg, terus siap, and berangkat ke kantor. maklum la udah sem break, gakkn mhu duduk terus, makan tido d rumah tnpa buat kerjaan, hari nie firstday check in patch card.. sebagai Vice Manager of services, bakalan perubahan baru yg gw mahu lakui dlm waktu yg singkat ini, akhir tahun juga udah hampir, jd mahu d selesaikan apa yg perlu untuk akhir tahun dan bermula tahun baru akan datang.. first thing i buat bila masuk je ke kantor ayah gw yg terletak di Menara TH selborn Off KgBaru ialah aras 7. gw akan suruh clerk d situ bawa masuk, penyata pendapatan syarikat bagi 4 bln yg awal, agenda urusan perkhidmatan, maklumat pekerja, maklumat credit2 company dan maklumat debit2 company. trus fail2 ya udah trsedia d meja gw, untuk disemak dan d update.. nah penuh meja gw. tengah langsung d buat2 kerja, daddy gw call, dia nanya hr nie dia x masuk office and sy perlu jg offce smp jam 3 nie.. ok.. gw memng hr nie xda acara, trus mahu update fail ya.. second call coming, dr client tetap gw, mahu ketemu jam 5 nie, mahu bincang untuk tempahan.. ok gw set semua ya ddlm schedule.. jam d tngan udah lepas jam 12.. aduh kerja byk lg nie.. gk aa lnjutkan lg sampai jam 1.. ok tempt jam 1. berut lapar.. lihat d offce tggl gw ama 2 orang kakak offce je.. gw nanya x pergi lunch ke cik2 nie? heheh.. dia bilng suh stanby d sini je.. gw pula nanya terus mkn ya mcm mna? gk apa nnt mknan ya smp.. bilng kakak offce tu.. trus gw yindir, untuk gw ada? mereka bilang, tuan mahu ke? gw jawab ya mahu la.. :D
heheh.. ok..

sambil tunggu mkn gw lnjutkan krja. krna jam 5 nnt mhu ketemu org...
mkn udah smp...

ok duluan ya.. mahu mkn nie..

Friday, November 20, 2009

Kenapa kerajaan tetap mahu kekalkan Math dan Sain dalam BI

Why Malaysian Government insists on using English for math and science?

This is because the whole world uses the language as an information and/or technology language. How dangerous it will be if we try to use Bahasa, especially in school. See example below:-

Hardware = barangkeras

Software = baranglembut

Joystick = batang gembira

Plug and Play = cucuk dan main

Port = lubang

Server = pelayan

Client = pelanggan

Try to translate this:

ENGLISH:

That server gives a plug and play service to the client using either hardware or software joystick. The joystick goes into the port of the client.

Now in BAHASA:

Pelayan itu memberi pelanggannya layanan cucuk dan main dengan menggunakan batang gembira jenis keras atau lembut. Batang gembira itu akan dimasukkan ke dalam lubang pelanggan..

Now you know…WHY…

Sunday, November 15, 2009

2012???


wah ke seruan..


Smlm gw ama teman prgi nonton di panggung 2012, di ibu kota Malaysia.. actly udh 2 kali prgi cari tcket nonton tp sold out trus.. smlm gw cdg mahu liat jg, kerna cousin gw d Singapore bilang cerita ya bagus bgt, ini yg jd mahu nonton.. nah smlm gw dr rumah jam 3ptg, trus ke panggung.. smp d sana aduh ramai bgt org mahu yerbu movie itu. aduh gw tawakal beratur panjang, mudahan dapt liat trserah jam brapa dn brapa byr ya gw sanggup..hehehe.. beratur punya beratur giliran gw.. hehehe yes!!! nah, gw tp giliran jam 4.15ptg, mhu.. gw tp nonton cerita itu jam 8.30 mlm, tu pun ticket cuman ada 4 ticket je.. yeah pass.. gw prg 3 org trmasuk gw.. tp tempt ya trpisah.. gw duduk d seat tgh lg 6 rows kehdp screen ama teman gw,, temnyg lain trpksa liat d 4rows kehdpn screen.. huhu.. kesampaian juga mhu nonton..


wah.. citer ya benar buat gw jd keinsafan.. gimna la klu benar kita alami detik begitu..haha gk snggup.. walaupun filem ini dijana 100% CGI, tp trnyata real amat, impak ya juga bgus dr filem lain.. gw pingin liat kali ke 2.. krna jln cerita ya bgus.. tp AWAS ya!! umat ISLAM gak harus PERCAYA dgn 2012.. Bisa jd Murtad kalu percaya ia belaku.. kerna urusan kiamat di Tangan ALLAH.. kita umat ini harus sentiasa bersedia kapan aja.. Actly mlm tu gw gak senang tido, trus fikir filem itu.. hehehe.. :P

video

Ok.. duluan ya,,,

Break Times,..

yeah udah hampr 2 minggu lebih, gw relax n santai2.. dn lakui perkara yg gak jelas.
huhuh.. rasa kebingugan.. walaupn gw lg urusin bisnes parents gw.. itu dh d jd routine harian..
huhu.. for my first plan is. looking for vacation.. hehe.. gw pingin ke Japan.. tp. gk tahu kapan dn detik ya.. hehehe.. hr tu gwke Cantumas Travel & Services Ltd.liat pakej ke Japan.. wahhh. gw hrus spend at least $S 4.6k (RM 10k).. means $S3.2k (RM8.5k) for flight tickets and hotels until 14 days in there.. blanja kurang pasti $S 9.6k (RM 1.5k) di + ama $9.8K (RM 2k) lg.. trus jd $S 5.6k (RM 12k)..
yg bgus ya tempat ya di tengah bndr tokyo, n Hiramoshi town gk silap la.. wah,,, kepingin nie..
tp gak apa.. jalan d domestic duluan.. nah bru gumpulin duit trus kesana..hahaha.. tp gk tahu kapan. hehhee

anyways friends, happy break times.. n enjoy ur holidays..

Tuesday, November 3, 2009

Gak Bisa Tido..

Jam 3.36a.m - 4 November 09 (Rabu)

huhu. sudah jam selewat ini..
Gw masih blum boleh tido lg..
Hbs nonton dvd yg ke 2 sejak nonton dr jam 12 td..
huhu..
esok pula bakalan final test.. hehehe
tp masih blum baca n study revision apa pn..
huhu..
apa yg gak kene gan sy nie.. wahaha..
lg borink trus..
klu d KL jam segini, pasti lg lepax d club, bistro cafe, 24 hours pelita restoran,
ataw pn oldtown cafe.. huhu..
biasa aja klu selewat begini, topic yg dbiacara ama teman2, pasti yang ngak2,
ataw pun yang gak jelas asal ya..huhu..
heheh, sambil nulis disini, sbnrya gw lg buka note nie, hihihi

dammn, aduh, mata udah ngantuk nie.. biasala, klu baca
benda ilmiah nie pasti mata ini, rasa gk jelas.huhu..
cuba klu d kasi, buku pasal, biological manusia, majalah fashion, hiburan terkini
and teknologi motor ataw gadjet yang baru.. trus pantas aja mata nie mahu liat isi ya..

okla teman2 saya duluan..

Monday, November 2, 2009

LepaKK KingS!!!


hehehe.. in the final weeks for practical, exam, n last time to submit assingment.
we take a time for ''lepakk Kings.."
Lepakk Kings in singapore they said..++
A times for enjoy, hngout and minum2..
hahaha..

huhu oh god.. wht happen to, me..
huhu terlalu malas seyh..
gk ada mood nk buat kerja an..
lg mu relax terus.. :-D

Sunday, November 1, 2009

Swimming at beach...


huhu.. last saturday my friends and I went to malacca beach resort at sungai udang beach..
yeah.. final exam coming n also assigment should submit by this weeks..
hehe owh god.. i still hv a time to picnic n swimm2.
haha.. dammn.. all is going on..

actly was not a plan, to went there,.. coz inthe time, my friends faizal, actly
hv retired his job at sogo, as promoter services contract.
now, he said, he dont work in there.. huhu.. so, we got free time
in days.. so, we around to malacca, huhu "" itu je tmpt yg mampu''..
:D

Cheers!! ParTY nite

Mlm itu gw party..
oleh krna umh gw udh dtggln manusia2 yg udh prgi..
hmpr 2 bln gw tggl keseorg d aprtmnt gw d matin, n9..
terus teman bru gw check in d room 2..
trus check in, n mlm tu d adakn bbq prty..
seperti biasa ya, klu ada prty nie yg penting skali hiburan..
hehehe,, tp genre hburn ya gk ribut kaya d alohwa club n zouk..
hehe.
sebenarya kali, prty ini sempena teman gw ru msuk umh gw, trus skalian, jamuan hari lebaran yg udh lepas, bru d sunjung hr ini.. hehe

yeah.. friendss.. YammPoii

Thursday, October 22, 2009

I Cant' fight The Moonlight



Impossible for me..
but its all true..
its from my heart..
I'm never to forget her..
when I was saw her first time we did met..
why I loves her so much....
even in same time. I try to play her..
I'm so cruel..
oohh gods..
but finally I was understand, who I love her so much..
when I was saw her first time we did met..
I try to grab her.. I don't think the world
was give me a chance to try get her back..
I loves her so much.. but I can't fight the Moonlight, even they give shine at night..
we so happy that time, played together as sweet couple..
I love u So much..

LebRan UdaH ningalIn..

huhuh hiii..
sorry r mungkin kesibukan gw,, untuk kesemptn
mhu nulis di sini...
hehehe
mahu ucap Selamat Hari Raya,
hehehe udah terlambat kali..
huhu..

yeah.. sorry teman.. hr sebelum ya gw busy
bnyk kerja yg harus di siapin..
urus kerja yg mankin byk..
maklum aja udah makin akhir tahun..
jd kerja tu makin byk, mahu prepare budget next years..
mahu balance accounts, debt, creditor yg blum byr debt mereka..
aduh pusing ar.... departmnt lain pun blum lg present account mereka,
plan for budget 2010..
aduh.. peninig2..
okla..udh dulu ar.
sekali gw mahu mohon kemaafkan kepada kalian semua, kerna gak ucap
Selamat Hari Raya, Maaf lair dn Bathin..
Minal Aidin Wal faidzin..

Tuesday, September 15, 2009

Jangan PerGi Ninggalin!!


Aduh.. rasa ya amat sedih terus..
dgn apa yg udah berlaku dalam bulan ini.
terusya ia mahu ninggalin gw..
Gw amat menyintaiya..
terus jg, gw rasa menyesal amat
dgn apa yg brlaku...
gw bakal rasa kesunyian selapas ini..
aduh mahu nangis nie.. ;((
'' aku bukannya superman, aku juga bisa nangis
bila kekasih hati ku pergi ninggalin aku''

tapi trnyata aku bakal rindui ya.
selamat tnggl kekasih ku
krna gk ada yg lain bisa
mnganti tmpt mu syg....






ddlm kesuntukkan masa ini yg hnya 3hr lg..
sebelum dia prgi ninggalin gw..
gw hrus byk brmesra. dn mohon..
tapi gk ada guna mahu dikesali..
semua udah berakhir.. gw reda,,
dgn apa yg udah berlaku ini



kekasih ht gw yg dmksudkn itu
Ohhh Bulan Ramadhan Al-Mubarak
yg penuh dgn nikmat, keberkatan dn dgandakn
apa sahaja amalam kbaikan yg dilakui.. dn tiada pengganti
bulan itu selain dr bulan ini.
Bulan ini juga mngajar gw
erti kesabaran, memilihara kesihatan,
bantu mmbantu jg..
trus mahu dgantian dgn Bulan Syawal..
walupn sama silang brganti..

Gw still akan rindui Kmu Bulan Ramadhan..
Gw risau klu gk kesmpatan mahu ketemui kmu
trus brcinta dgn kmu lg dtahun hadapan..
klu umur d panjangkan ilahi pstu kita ketemu lg..

Selamat Tinggal.. Ramadhan Al-Mubarak

Thursday, September 10, 2009

BailaMos

Esta Noche Bailamos
De Noite - da mi vida
Quedate conmigo

Tonight we dance
I leave my life in your hands
We take the floor
Nothing is forbidden anymore

Don't let the world in outside
Don't let a moment go by
Nothing can stop us tonight

Chorus
Bailamos - let the rhythm take you over Bailamos
Te quiero amor mio - Bailamos
Wanna live this night forever - bailamos
Te quiero amor mio - Te quiero

Tonight I'm yours
We can make it happen I'm so sure
I won't let it go
There is something I think you should know

I won't be leaving your side
We're going to dance through the night
I want to reach for the stars.

Chorus
Bailamos - let the rhythm take you over Bailamos
Te quiero amor mio - Bailamos
Wanna live this night forever - Bailamos
Te quiero amor mio - Te quiero

Tonight we dance
Like no tomorrow
If you will stay with me
Te quiero mi amor

Quidate conmigo
esta noche - bailamos

Bailamos - let the rhythm take you over Bailamos
Te quiero amor mio - Bailamos
Wanna live this night forever - Bailamos
Te quiero amor mio Bailamos
Como te quiero
Como te quiero
Como te quiero


Friday, September 4, 2009

Pemain Cinta...

Knp lor gk nyatakn yg benar perasaan lor..
ia punya sbgai mana yg gw fikir..
ngk apa.. mngkn ini yg gw rasa, slaman ini gw
udh mainin prasaan lor.. iya bkn modefikasi dldm
knyatann yg benar.. atw punya solaransi idup..

benaran gw udh jtuh ht pd lor since kta ktemu kali
yg ke 4, wlau gmna apa pn gw rasa bingung dgn prasaan gw..
gw hrp biar wktu aja yg nentui... wlau kpn pn gw bs nungu..
klu udh d tkdr..
wlupn sblm nie gw hnya pemain cinta ama lor.. tp udh trnyata
gw yg telh mnjd mngsa ddlm mainan ini..

Saturday, August 29, 2009

Ramadhan Al-Mubarak


Hello teman2 gw yg nitip follow my blog news and stroy dr gw..

Kalu gak kelambatan gw mahu gucapi Salam Ramadhan Al-Mubarak..
Walau gimana udh hmpr Hari ke-9 ramdhn,actly gw lg lupa mahu nulis
pasal gw di blog nie dmasa hari per-1 ramadhn yg udh di tunaikan pd
22 August 09 yg lalu udh.. harap ya ramadhan ini bakalan yg trbgus dn yg
trbaik buat kalian semua dn juga Gw.. hehehe

okla.. alhamdullilh udh hmpr hr ke-9 gw udh brjaya jalanin ibadah ini dgn tenang
huuhu.. di harap terus gw bakal habisn ramadhn ini dgn sempurna.. heheehe Ameen....

Oppss.. lupa lg satu ini.. Gw mahu mohon maafin dr semua teman2 gw yg berada dmna jua dan juga bngsa muslimin dn muslimat agr kmu bs maafin gw ok maaft lair bathin dr gw...
klu jika ada slh d silap yg prnh gw lakuin smada dr lair mhupn bathin..

ok salam ramadhan..

Zengzuan Secondary School '05-06




'Engage and Create'
, gives every Zhenghua pupil a life-long guiding principle individually and as a team, the Zhenghua pupil
and graduate will, with creativity, purpose and determination, engage the challenges life brings.
In engaging the challenges, we will create a better world for everyone.


The Letter Z in white represents white water. It no only symbolizes the continuous flow of knowledge and
skills to be taught and learnt but also the exuberance and vitality of youth.The skils equip the
pupils face newer challenges in his / her adulthood.The slashed 'Z' represents the impact the Zhenghua
pupil and graduate will make in the present and future.


The blue globe represents, a stylized H, represents the global opportunities that are open to everyone
who dares to accept the challenges beyond the confines of our country. We will go global while
remaining rooted in Singapore.

The red represents the plasma of life. The slashed 'Z' breaking out of its frame symbolizes the need to
break out of a mindset and its confines so that greater heights of acheivement can be reached.



Sunday, August 16, 2009

WP Labuan??

huhu.. penat bgt..
bru pulng dr Labuan..
Hr jumaat 14/8/09 gw prg fly ke labuan ama
prtner my business.. iaitu delegasi dr WPKuala Lumpur ke WP Labuan.,
Pertemuan itu d atur udh lama.. oleh prtner kita..
jd sy jgk gk yangka yg akan ikut srta ke sna.. selama 2 hr 1 mlm.
Di Hotel suites of Crowne Labuan.. Bndr ya agak pdat..
tp gk telalu sesak d KL..
Acctly ini kli prtama ke Labuan.. hasil dgr dr bual teman2, cousin saya..
mereka ada bilng yg Labuan gak best.. Gak ada yg menarik.. mereka bilng
dr prgi ke labuan, bgus kmu prgi Sabah atw sarawk..
huhu.. jd bila dgr bualan mereka jd udah gk rasa mhu prgi atw melncong skali pn ke Labuan.

Ntah gi mna hr jumaat hr tue gw kesana jgk..
klu gk bkn krna WP delegasi..
gw mungkin gk bakalan kesna .. :)) hehe..
Jumaat itu flight gw Jam 10 mlm. dr LCCT KL, smp lcct jm 9, trus check in..
mereka yingh ke airport Senai JB, langsung ke Labuan..
Acttly gw udh lma bgt gk fly.. ada sekitr 6bln lebih..
msuk ke Cabin flight Jam 9.40 mlm.. dsambut dgn
Pramugari yg boleh tahan gaya ya.. hehe..
terus lngsung duduk.. pndng ke kiri ke kanan ke belkng ke hdpn..
huhu.. dudu aja dseat.. gw selwt bnyk2.. hahaha.. bkn takut.. cuma risau..
krna cuaca d luar hujan.. klu hujn psti ada angin.. krna risau sbb mungkin kta sebarang laut
cina.. tp gw rasa lega krna mereka stop ntar d senai JB..
gk la lalu laut cina.. seram bgt klu lalu ke laut cina..
sbb musin ketujuh udh mahu hmpr..
cuaca gk baik n sebagai ya.. j seruan gitu//
d kpala gw ketika itu fikir ya yg ngak2..
wah lg bertmbh seram.. gw fkr mhu buat keputusn gle..
gimna tiba2 gw buat keputusn mahu cabut dr cabin n terus pulng ke rumh..
psti bakalan kecoh nnt.. hehehe..
ok.. lg lima minit flight berjln. seleps dgr introduction dr crew flight capten n core pilot..
pesawat pun mhu berjln.. n trbng..
they said '' Please wear ur seat belt".. ok.. fhm. Please swicth off your cellular..or switch on flight mode..
detik yng amt cemasbg gw.. huhu trbng ke udara.. hehehe..
yeah udh d udara.. :))
45 minit kemudian tiba d Senai airport..
mereka berhenti setika hmpr 40 minit..
krna ada passenger dr JB..
tept jam 11.15 mlm. gw smp d Labuan airport..
lepas aja security line. gw trus switch on my fon.. n msg my darling n family..
huhu cuaca d labuan agk dingin..
trus prgi ke aprtmnt suite..
smp aja d sna.. gw msuk kamar trus pengsan.. hehe
mungkin pent bgt...
sekian jauh gw jln. n trasa pusing kpla..

esok pg ya tept jam 6.30 pg gw bgun..
wah.. segar.. matahri udh mhu trbit.. gw lg confuse liat d jam tngn bru jam 6.30 pg..
tp matahri udh mcm jam 7.30 d KL..
mnd siap pkai bju, lngsung turun bfast.. udh bfast.. supper yg akn bw ptner2 sy tu bilng.. kalian mhu jln kmna..
jd leader kita bilng mhu pusing2 labuan..
jam 9 kita pusing2 labuan.. jam 11 pulng ke suites mnd skai lg..
siap pkai formal dress n mhu prg ketemu rakn delegasi..
tept jam 1 tgh hr smp ke destinasi.. beramh mesra ama rkn delegasi..
lngsung ada temubual berdialog ntara leader n members..
hmpr 1 jam berdialog.. mereka jemut mkn siang.. huhu lupa mhu bilng..
mknn mereka dsini sama mc d KL.. tp unik ya ada mknn tradisionl sabah, sarwak n brunie..
org brunie suka mkn kari oat.. gimna tu.. hehe.. mmng sdap. no kolestrol..
klu mhu diet.. mkn la bnda nie..

lps udh mkn.. smbung kmbali bualn.. dn mereka kenali..
kilng2 n busines yg mereka jlnkn.. lngsung d bw jln2.. smp jam 6 ptg..
akhir jam 6.. pulng ke suite.. mndi2 relax2.. lngsung siap ntuk
mlm delegate of nite dinner..
mlm tu mkn2 berhibur.. berkaaoke n brdancing.. until jam 12.20 tgh mlm..
kita akhirin pertemuan deligasi dgn minuman sorak.. '' cheers to drink''
smp d suite jam 12.35.. masing masuk kmar keletihn..
krna jam 5.30 pg udh mhu wake up
flight jam 7.30 pg.. on 16 /8/09

gw rlewat bgun.. gw bgun jam 6.10 pg..
berketuk kmr gw,, liat jm udh telat,,
jd lngsung brgegas
mnd dikit.. huhu dingin bnr pg itu..
terus lngsung siap.. bgegas.. turun b.fast n lngsung pulng..
smp d air port jam 7.10 pg.. semua ya krna gw,,
mujur aja gk ketinggln pesawt.. :D
.. smp KL jam 8.30 pg.. d LCCT..
lngsung ambil limousine trus pulng ke KL..
huhu penat amat.. smp rumh KL terus tdo..
nie pun bru woke up dr tido hehehe..
lg fikir assingmnt yg menimbun.. arrggghhh
tension..
rasa gk puas, dgn apa yg dh berlaku.. :(

Wednesday, August 12, 2009

U all Crazy.. Gerek Seyh

Mesej ini tu for my cousin..
Benji putra, Zackry putra n Hardiyanza

mereka td dr sgpore sktr jam 9 bertolak dr sgpore,
krna mahu hadir pergambran broadcast d TTDI..
sepintas ya dr sna, smp d kilometer 35km mehala ke KL..
mereka bertiga ddlm mobil.tlh tabrak mobil mpv jenis honda elysion brdftr NV 70..
mereka yg pndu mobil Toyota Cvadia brdftr SGP **90P.. aduh klu di lihat kembali..
korang ini gila.. tp.. mujur kmu semua selamt hehe... klu gak..
kenduri 3 hari.. hahaha.. :)).. tp kasihan kmu mobil kmu remuk dn gk bisa pndu..

Benji: 0172458***
Danny: +610976****
Benji: hello, dann.. where r u now...
Danny: in college la..in class, why benji?
Benji: now Benji in Nilai highway, besides KLIA fly over..
DanNy: owh.. not to far from mycollge.. dtg la... than ko fin KTM btg benar..than i'll t8 u..
Benji: hahahaha. hw come am I want to come.. huhu.. accident already in highway..
Danny: what the hell korang.. dgn pe ko accident..
Benji:. honda Elysion.. ku lg pusing seyh.. mereke mhu duit. tp mobil aku remuk..
Danny: jd mcm ne?
Bnji: ko kata dekat pe.. so, come r.. u help me to settle.. how..
Danny: ok.. i russhing now go to there.. ko rang tunggu..
Benji:ok22agak ko jam brape?
Danny: just wait.. dont ask.. hehehe
Benji: ok2..

hahah smp aja gw d sna.. OMG.. korang nie..

Danny: wei ben.. ko bawa kete mcm pe?
Benji: normal la..
Danny: gle.. remuk hacur nie kete ko.. ko dh call uncle Bel.
Benji: dah.. daddy ko pun ku dh call..
Danny: hahah ko cekap.. bru ku nk call.
Danny: jap2 daddy call..
benji ok..

Benji' ko bw berapa speed of average?
heheh benji.. yeah 220km/h..
huhuhu danny.. gerek seyh..

Victim said.. so, how r? i'll call my lawyer to settle.. n i'll sue you all singaporean..
sorry uncle.. Danny'said.. i'm not singaporean.. I;mmalaysian.. hehhe..
Victim: why u here..
Danny: I'm they cousin.. k uncle.. lets see.. acident hv on.. so.. kita make lodge reports..
than we settle up cases by they's insurances.. dont worry..
ok..

huhu uncle gerek gle r. main nk saman2 laks..
huhu nk selesai kt tepi highway tu hmpr 2 jam.. than wait toll track.. n peronda high way dtg..
check sana, check sini, call sana call nie..
huhu kecur tul td..

hello Benji,Zackry n Hardi,,
len kali pndu kete hati2..
okla.. jmp ko nnt.. :D

Long Times Not Here.. Bz always..

hiii teman2.. yeah mungkin kelamaan skali gw gk nulis dsini..
sorry ya.. kerna lg bz dgn assingment, cos works.. revision..
huhu.. gle seyh sem nie.. tension udh kembali..
dgn kerjaan lain..
tapi gak apa. bkn semua bnd mudh dlm hidup.. pst de yg ssh..

wah.. dlm kelmaan gw gk nulis, hmpr byk jgk
cerita yg gw mhu kongsin..
heheh..

before sem hv start on july..
bnyk bnda yg harus gw kerjain.
seperti, semak penyata2 akaun company, settle segala debt
for attend hmpr3 buln.. yampai aja gk ada surat saman atw surt narik aset.
hhehehee..
mungkin semua ini salah gw.. heheh
nasib aja, General Manager gw gk tahu apa g dh jd..
bkn apa.. peyata akaun makin lama makin susut..
gw gk tahu knp..
mhu bilng gw yunlap duit,.. gk prnah..
heheh.. mungkin impact from economic global..
mhu citer pasal economic nie..
bru2 gw trpksa stop kn license gw, mnjd ahli agen pemasaran..
krna kondisi economic yg agak parah.. permintaan trhp
pemasangan kit NGV jugak drop hbs,.. biasa ya gw bisa
earn more profit for the company.. tp akhrya kok kecundam
hasil gawat itu. company kehilngan profits' creditor sebyk RM 30k sbln..
dn tpksa nangung beban debt sebnyk RM 70k sbln.. + labour RM 24k
jd keseluruhan RM 94k sbln yg company peroleh..
tp malangya RM 30k.. udh hilng hagus.. compny trpksa menjual sebahgian saham
fer the cover debt yg ada,, mujur jgk company dpt lakui alternative..
iya pd condisi economi yg lg rusing ini.. economic hasil makanan gk trjejas..
manusia psti mahu mkn hari2.. liat2 sektor pemakanan liat lg kukuh dr sektr tmbhan
sperti teknologikal, mekanikal, fashion n etc..
syukur jgk krna sektor restorn yg d terajui oleh company ini
dapat melunasi debt yg byk.. bg tempoh 3 bln..
iya,, kerja gw pun senang.. gk la gw nyari Kepala kantor setiap hr..
utuk bincang gimna mhu byr debt yg btmbh..
hasil dr economic yg rusing tax pun berkurang kpd 3.5% per years
biasa ya 5.5% per years..
alhmdullilah..

setelh hbs urusn gw lunasi krja gw.. bisa la gw blajar dgn amam for this sem..heheh
opssss....tp jgn harus happy lagi.. krna 3 buln akan dtg, gw hrus berhdpn dgn situasi ini..
:(

Friday, July 3, 2009

Gak uSah di Kesali..

last 14 Jun 2009 at 7.45 a.m gw dapat pnggl dr parents gw..

DannY: ringgg.. ringggg.. ringggg.. with da songs of my tone bailamos.. '' ahh.. siapa pulak yg call nie.. bru je mahu tido.. penat ye.. td dh kena lyn clients round KL.. ahh biar aja.. not important mybe.. just mymum call want to know my conditions.. krna 1 hr melyn customers behaviour..

Danny: secnds ringging again.. who's r? kali ini mydad yg calling..ehmm okla.. pickup je la the fon..

Danny:hello, salam.. (ingt daddy ye voice, tp mymum laks yg ckp)..ye mum, everythings ok, i already send them to KL central..

Mum: listens danny, stops talk.. danny mummy harap u tabah bnyk2 n selawat2..

Danny: what happens mummy!!!! what happens.. '' gw masa tu dh rasa cemas gle..""

Mum: with da sounds sad, mummy told me,.. '' danny, your nenek dah xde..""
Danny: nenek yg mana mum? beside mum or dad..
Mum: Nenek dad.. still sound sad..
Danny: inallillah... :(..
Mum: ok,, now u pickup your stufs.. later on 9 p.m mybe.. uncle u ambil kt home.. now u take Yassin n al-fatihah baca..
Danny: Ok mum..
Mum: Mummy tgh urus Jenazah nenek, to sent back to sgpore or JB.. depend by situation..
Danny: ok

in that time. Ya Allah.. why22.. sy redha dgn semua ini.. actlly mynenek bru je brsama sy 1 days before her dead..dia jgk dpt menginap smlm d rumh sy.. sy menhabiskan masa saya 2 hr bersama dia.. dia ada jgk sembang dgn sy cerita silam antara sy dgn dia.. tahn dia kata dia rindu sy, that why dia dtg KL, than dia kata takut xsempat.. tahn i kata don't talk like taht nenek... dia ada dtg KL, untuk lihat sy, n myuncle yg ada d KL n Selangor.. kbtulan pulak parents i ada d KL.. Dia meninggl dlm prjlnan pulang dr KL-sgpore.. tp tak sampai.. dia meninggl semasa dia sesak nafas dlm kete mycousin. n mycousin take her to Seremban Hospital.. sampai je. specialist doctors said. nenek hv only 10 %. aftr doctor make CPR.. nenek dh xde..

gak ada ada yg mahu d kesali lagi..

Sunday, May 24, 2009

emm.. which One my choice.

huhu... last week open budget n financial report.. looks, profit lg bgus..
mendingan ingt mahu beli mobil bru.. but MPV model for company travel n 
family vacation..
so, i just lg bingung yg mana seyh yg bgus.. krna mobil2 ya semua bgus.. but 
different prices n specification, performances, safety n etc 

MENU 1



Hyundai Starex 2.7 turbo diesel 
11 seater, tpyes MPV.
2698cc with turbo engine diesel n save enviroment
180 hp.. 
safety units Air bags dual, Anti braking System(ABS), Electronis Dynamic  braking (EDB).
xeone light system.
max speed 185km/h 10 sec 100km/h
additional special units = automatic power door, LCD dvd system (piooner), camera ren sensor.
GPS -
prices RM 145,879.00 (without insurances) 100% new n imported from Korean

MENU 2
7 & 8 seater MPV luxury
2480 & 2970 cc VVTI- engine petrol
145hp
safety units ABS, EDB, GOA body, Air bags 6.
max speed 170km/h 9 sec 100km/h
additional special units, power door slide, mini refrigiretor, auto power lock.
prices RM 234,567.00 (without insurances) 100% new import from Japan
recon prices RM 137,899 ( without insurances) recon from japan

MENU 3


Toyota Alphard 3.5 & 5.5
7 & 8 seater Luxury MPV
39800 & 5489 cc VVTI engine with turbo Petrol
197 hp
safety units ABS, Airbags 8, EDB, GOA body, power auto drive, signal viper & light sensor
max speed 186 km/h 7 second 100km/h
additional special units Power auto door, mini refrigiretor, LCD dvd (sony), GPS, Camera infront n back.
prices 3.5 RM 298,768.00 (without insurances) 100% import from Japan
5.5 RM 567,980.00 (without insurances) 100% 2009 models
recon unit RM 175,000.00 above

MENU 4

Nissan elegrad 3.5
7 & 8 seater Stylo MPV
3890 cc CTV engine+ turbo..
179 hp
safety units ABS, Airbags 6, EDB, GOA body, power auto drive, signal viper & light sensor
max speed 180 km/h 8 second 100km/h
additional special units Power auto door, Camera infront n back.
prices 3.5 RM 223,090.00 (without insurances) 100% import from Japan
recon price RM 132,987.00 above


conculasi ya gw lagi bingung yg mna harus gw pilih.. huhu.. krna bgus2 semua.. tp yg gw lg inteested toyota alphard.. budget gw sekitar RM 200k je.. tp, yg lg bgus speed ya..

Monday, May 11, 2009

Mc Laren Mercedes. 6.0cc V8

wow.. MC laren 6.0 V8..

3 last week i went to Penang.. n saw the launched Mc laren at Sugai Nibong.. dkt gm USM..
huhu prtama kali ku lihat mobil ini secara live. sblum ini hnya d magazine n internet.. rasa happy bgt.. krna terlalu ramai yg gk prnah liat.. jd ramai bgt owg.. huhuh.. harga mobil ini sekitar RM 1.0346.76 milions per unit, without insurance 100% import from German.klu mahu tahu mobil ini hanya terhad 200 units je di Asia tenggara.. 600hp. max speed 312km/h.. 5.7 seconds/ 100km/h.. huhu. gila sungguh hrga ya.. hehe. tp klu de impian psti gw mahu satu.. hahah.. :D sorry gk kesempatan mahu merasa mobil ini. kerna dikawal oleh pak satpam "security".. 



Sunday, May 10, 2009

My stuffs




huhu.. semak ye barang2 aku.. nie lah benda yg seharian pasti bersama ku.. dimana2 jua ku berada.. klu bnda nie xde sush la aku nk teruskn career ku ataw urusan hidup ku..
kdg kala tension seyh kerna byk bgt barang2 nie..
tp nie la hakikat ya bila udh jd bisnes part time ama college student.. :)


Saturday, May 9, 2009

Everyday is MoThEr's Day..

Sebnrya mahu bilang everyday is mother'sday.. no, day without her. everyday for her. Gambar nie masa last year ye raya.. gw ama my mum.. heheh sebnrya mahu bilang nie.. jarang skali la mahu bergambar ama mum gw nie, setidaknya pun masa hari raya.. boleh di cerita setahun skali.. hahaha.. paling bnyk pun gmbrya ama keluarga la. huhu.. but this time is mother's day.. Jd biar gmbr itu berdua aja la.. heheh ok anyway..


I wish you happy mother's day to my mum..


Name: Toh Puan Sarina Binti Marion patra
Age: 39 years old.

I always loves u until die.. hehehe..
u alway in my heart..
sorry if what i was doing before this made u hurt.
I mish u so much..



SaVe our Earth and your money with using NGV system.


PENGENALAN

Syarikat Nice adalah syarikat perintis didalam industri NGV di Malaysia. Syarikat kami telah ditubuhkan dan memfokuskan aktiviti NGV bermula dari tahun 2002 hingga kini dan Nice merupakan syarikat yang terbesar menguasai pasaran dimana sebanyak 30% daripada jumlah keseluruhan kenderaan berNGV. Nice juga adalah syarikat yang mempunyai rangkaian yang paling besar di seluruh Semenanjung M'sia. Sejumlah 8 rangkaian Nice yang menawarkan perkhidmatan pemasangan, baikpulih dan alatganti yang merangkumi bahagian Utara, Selatan, Tengah dan Pantai Timur Semenanjung Malaysia. Disamping itu syarikat kami juga menyediakan khidmat sokongan teknikal kepada pelanggan yg berkaitan dengan sistem NGV.

Kit NGV jenama REG daripada OMVL, Italy adalah produk NGV yang dipasarkan oleh Nice dan produk ini juga merupakan produk yang paling stabil & berkualiti dipasaran dunia mahupun pasaran Malaysia dan merupakan satu-satunya produk NGV yang telah diuji semula  dan diluluskan oleh SIRIM untuk pasaran Malaysia. Disamping itu kami juga berpengalaman luas (lebih 17 tahun) dan berkepakaran tinggi didalam bidang automotive. Kombinasi ini membolehkan syarikat kami berkerjasama dengan syarikat pembuat kereta di Malaysia untuk merekabentuk dan membangunkan sistem  NGV untuk kenderaan mereka. Kami telah berjaya membangunkan 2 unit prototaip kenderaan untuk Proton Bhd. Syarikat kami juga berjaya membangunakan sistem untuk kenderaan Naza Automotive dan hingga kini masih lagi membekal dan memasang sistem NGV di kilang pembuatan NAZA, Gurun Kedah.

Manakala selinder yang digunakan berasal daripada beberapa negara yang telah pun mendapat kelulusan ISO 11439 & juga DOSH, Malaysia. Selinder yang dipasarkan terdiri daripada Type 1- 100% steel, Type 2-Campuran steel & Fiber glass, Type 3-Liner alluminum & carbon fiber, Type 4-Plastic Liner & carbon fiber.

Pakej harga adalah seperti berikut :
 1) Enjin  berkarburetor : RM2,300 hingga RM3,000.00
 2) Engin MPI 4 selinder : Opsyen 1- RM4,490
                                     Opsyen 2- RM5,890
 3) Engin MPI 6 selinder : Opsyen 1- RM4,790
                                     Opsyen 2- RM6,590


RM 0.68seliter  X standard capacity 20liter tank kit NGV = RM 13.60, Satu tank penuh boleh memandu sehingga 250++km dengan kelajuan fizikal 80-110km/h. Ternyata ia menjimat untuk pilihan anda! Hanya perlu bermodalkan sekali seumur hidup untuk kegunaan kenderaan anda...

Potongan cukai jalan sehingga 25%.

Dengan kenaikan harga bahan api petrol membebankan oleh itu beralihlah kepada pengunaan NGV iaitu bahan api mesra alam.

Sebarang pertanyaan berhubung permasangan NGV kit sila hubungi :-

Nice Network Diversified Sdn Bhd

Auffa_aka Iradnnie Putra

PEGAWAI AGEN PEMASARAN & PERUNDINGAN

+6017-2458220

+6019-3735010

 www.ngvnice.com



Friday, May 8, 2009

BraZil TeMpo

AMOR
Hoje,
acordei pensando em você,
em como seus beijos são suaves,
em como seus abraços são apertados,em sua palavras de amor.
em seu calor, no meu corpo que sacia minha vida, com nossa união.
No seu olhar, descobri o verdadeiro motivo de viver, na sintonia do nosso amor.
Os nossos abraços lembram como se já, nos conhecessemos há muito tempo
Em meu coração ocupas um enorme espaço, esse cheio de ternura e sensibilidade.
Em meu corpo sinto o seu calor e nós dois juntos formamos uma chama infinita da nossa paixão.
Autora: Paula

halloo teman2.
kmu semua ngerti gak apa yg di tulis ini?
klu ngerti tolong2 la gi tahu apa mksudya ini..
segala bantuan anda amat sy harapkan dan Hargai.,.
makasih ya.. :D

PaRkiNg JoKeY

SamBuNgan Dari GeRek Mlm Tue CluB..


SamPai aja d parking, ada Dua orang Man ''Macha''
gw pun turunkn cermin lalu nanya.. Cha, skali, masuk Berapa.?? 

Than mereke bilang '' Mari22 masuk abg.., skali masuk Rm 20.00 unlimated time. turun kereta skrg, nnt kita owg parking"" kata macha yg pakai baju belang merah hitam itu.... ku pun pandang member aku semua.."" than dia owg kata okla parking je..dr pd xde tmpt, lg itu dekat sama tempat yg mahu kita goyang hehehe" xpe Kita owg support parking" kata teman aku Roni n Faizal.
Lg itu kita owg pun turun la mobil.. than macha tu pun park kn mobil itu.
langsung aku tanya, brapa Cha..
than boleh di owg bilang.. '' Abg, parking dulu n enjoy2 nnt pulang baru bayar" huhu aku dh mula rasa bgus gk services mcm nie.. hehhee,, than aku pun mahu minta kunci mobil ku.. boleh mereka bilang ""ehm nnt mahu pulang bru dtg ambil kunci mobil sama bayar sekali""..lg aku bilang sama mereka, ah mcm nie pula.. n macha lg satu bilang, semua kereta disini semua kunci kita pegang, abag jgn risau kita ada insurans n jaminan 80%.. than aku pun nanya mana lg 20%??than dia kata '' 20% lg faktor bencana alam n keadaan mobil yg dicalar ataw sebagai ya tanpa jaminan""..owhh okla aku pun rasa confident sikit, sbb aku liat mobil mewah seperti mercedes, bmw, porsche, ferrari pun adagak tp model lama la..
 ok la. aku n teman ku pun gerak la, msuk alohwa nbeer club..
SoRRy la gamBr di Dalam Club Gak bisa D Capture. semua hak terpelihara..
(sorry gambar d kawasan jockey gk boleh di ambil) hak kawasan terpelihara.

masuk di pintu masuk Aloha club sektar Jam 11.15p.m, kena bayar RM 68.00 per-person masuk + Vodca lemon ais /tiger beer 2 glass per-person, + snack pop n sweet.+ Dunhill light 14's... 

udah pusing2 enjoy2 goyang2, tiba waktu mahu ambil mobil n pulang sekitar jam 1.45 pg..
lg itu ku tanya Cha.. berapa n kunci mobil?? than dia kira2 ntah apa. kita owg kena bayar RM 43.00!!! wat?? kenapa naik mcm ini skali Chaa??than dia bilang.."ini Jockey park abg, setiap mobil kena bayar insurans, duty parking, commision jockey n security".. hahha.
aku pun bilang lg yg RM 20.00 sekali masuk tue apa?
ohh dia pun bilang "itu comission jockey je.. than td abg boleh bayar comission aja, than xperlu bayar insurans, duty parking n security".. so, itu maksud skali masuk RM 20.00"..
ku bilang,, owhh.. hbs tu kenapa loRwh gk bilang kita owg,.. xpun kita bayar je RM 20.00 tu je.. than boleh dia bilang, abg x tanya??
what the heal Arr??? sial!!!. 
nkxnk bayar je la.. member aku yg kata nk support tue pun muka blur je,than mereka xtpaksa tambah RM 30.00 lg.. hhahaha. aku pun trpaksa kuar RM 13.00
ingt save la skit RM 13.00 leh la buat makan2 kt kedai mamak.. hehhee:D
than dh je bayar.. aku tanya Cha nie duit ya.. than dia bg kunci.. aku tanya lg..  cha mana resit pembayaran? than dia boleh kata resit dh hbs prints..
huhu sial22
pengajaran aku first time parking jockey.. selalu ya parking biasa yg sekitar RM 10.00 sekali masuk, bayar terus bla.. gk perlu kunci di kasi ama mereka..


GerEk MlM TuE ClUb..

huhuh.. mlm tue club.. jln berantakan 

sesak sekali.. sins of town.huhu
yg cewek ya sexy skali dgn pakaian ya ama 
perangai ya tredik2.hahaha.. mcm 
bulan itu sudah pulang..hehehe :D
tp itula mlm pesta..n mlm minggu. 
ku liat mereke..
Three of girls were walking..
so Hwot..
hahaha..
gerek seyh...
sempt jgk gw..
asking them.. where r u going hwt ?
than suddenly they were give sweet smile...
hahaHHHAA   gw jd lg berperassann..
:P
lg itu mereka bilang mahu masuk alohwa Club n beer. n they invite myfriends n i, join them..
so, i said it's ok later we see in there ok..(gak apa la, nnt kita ketemu didalam)
kerna ku mahu parking mobil ku.. huhu.
huhu.yeke?? 





Two of My Girls

hehehe.. two of my girls..

:D
cerita ini sekitar 2 bulan lalu..
they are my cousin..
hehehe

WaHH CasH MonEy..

hehehe bnyk gak duit gw?

hahaha,, sebnr ya td ptg sekitar jam 3, prgi la bank..
kuarkan cash sekitar RM5,320.00
untuk bayar segala facilities gw selama sebuln seperti, duit bulanan mobil, rumah, bil2 semasa, kreditcard n saving n belajaan bulanan gw.. 
seblum ini gw hnya guna khidmat CIMBcliks. tp semenjak ada kes yg transaksi gk brjaya itu yg buatsy rasa kurang selamat, jd  keputusan kuarkn aja cash money n buat apa yg patut.. brula kelihatan nilai wang itu.. hehehe..tp bahaya jgk ya.. tp ini bukan prtama kali kuar kuar wang segedek ini, paling bnyk pun sekitar RM 50,000.00 cash.. huhu tp itu agk gementar gw bayar bodyguard 2 org untuk keluar in wang itu.. selepas itu transfer ke para creditor yg lain.. itu la nilai yg agak gedek bg gw RM 50k.. huu yg hnya transaksi cheque aja..


hehe mahu kongsi pegalaman yg meyeronak kn.. gw gw keliht agak poyo dikit bg pndngan anda hehehe :) :D

ok..

agak2. 

HIIIIII..

Hiii..

u guys..
sorry long times not been here..
huhu quite busy lowh.. with the business.. Study for final sem.. before going to higher level..
Lagian Busy ama exam yg lg barusan habis.. Skrg lg buat asement, test 1 & 2.
Busy jugak ku ama Tugas ku yg agak berat.. every wednesday pasti ada meeting BOD..
huhu.. geram ya.. 
hidup ini pasti gk ada penghujungya..
klu penghujungya tunggu aja mati..
baru ada penghujung,
tp gak bisa dbilang penghujung bila udh mati..
ia hnya penghujung untuk khidupn ddunia yg penuh dugaan dn ujian..
tp bila mati ada kehidupn yg gk dpt dbayangkn gi mana seksa ya 
atw jua dpt keselesaan.. semua ketentuaan yg maha Kuasa..
lg baik amal ya pasti selesa.. klu gk tanggung aja.. kerna kekesalan itu 
gak akan bisa ditarik balik bila udh mati..

mendingan itu selamat lah buat amal yg baik2..
taat perintah Allah..  dan lakukan aja suruhan Nya
klu gk tanggungla sendiri ok..

lastly, now gw lg bored.. okla..
this is starting for today,mybe we gw lg hv free time.
i will write stories more n more,,
 

Saturday, February 28, 2009

Information Want to share with u all

A 21 year old guy, he used to wear a pair of contact lenses, during a barbecue party. While, barbecuing he stared at the fire charcoals continuously for 2-3 minutes. After a few minutes, he started to scream for help and moved rapidly, jumping up and down. No one in the party knew why he was doing this ? Then he admitted into the Hospital, the doctor said he'll be blind permanently because of the contact lenses that he had worn. Contact lenses are made by plastics, and the heat from the charcoal melted his contact lenses. DO NOT WEAR CONTACT LENSES WHERE OVERHEATING AND FLAMES ARE CONCERNED... .OR WHILE COOKING...! Friends if u feel the information is important, please pass this message to all your nearest & dearest ones.




















huhuhu.. fikir dugaan yg bakal datang..



















hidup sesorang bakal berubah kerna setiap orang pasti punya akan mengubah hidupya..
kapanya kebosanan itu melanda?
kapanya kegembiraan melanda..
hahaha..
satu lg kita gak akan fikir iaitu when we will to die?
pasti setiap insan itu gak fikir dlm sehari perkara itu..
renung2kan dan slamat ya beramal :D

HELLLO

Halllo.. sorry quite long time I wasn't to update my blog... huhu bz lorwh..
but Mybe I hv something want to share with u all seyh..
so.. gerek ya..

Tuesday, January 6, 2009

TeNsION DAh MuLA SeH...

HUhuHu...
Asssingment BeLamBaK sEh...
PuSiNG2..
NoTimEs fer ClubbIng..
PlaN Gw Mlm NiE MaHu LePaX clubbIng..
hahahah .. kerna respnsible gw
SebgaI PelaJaR Yg Agak Cemerlang La.. HEhehHe :D
belh d kata Kn..
huhu///

BlUm Itu LG..
KerNa Gw D kanTor Pun Lg berLambak>>
8/1/09 nie Dh Nk keNa Open Account..
huhu.. Kena Kira Belajwn.. akan Datang..
hUHU.. berat seh Gw Nk baww..
huhuhu..
tp Biasa La SebaGai DEputy Of MaNager Management..
Hr aDa..Gitu Sehh//

Monday, January 5, 2009


















Malam Tu SeRaBAii GlERRR...

HiDuP BarU FoR 2009..

Hiii.. HappY New year 2009..
sorry Trlambat Wish seyhh..
2009, life gw lagi mecabr...
huhu.. Gi mana Nie????
ok.. gak apa la..
BiaR aja..
Yg Penting Gw Lg enjoy...
EnjoY samPei Puas..
Gitu dong..
Bru GErreeK..
hehehe
adUh..
apa an Nie>
eHmm gak Apa la..
Kitataa smbung lain Kali aja..
:)