BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Starts of the new era..

Starts of the new era..

Wednesday, November 25, 2009

Aidzul Azdha...

hii teman..selamat aidzul azdha.. moga2 kalian semua dapat berjihad terus ddlm hidup.. dan berkorban apa aja pada org yg kalian syg, bahkan benda yg kalian rasa berat untuk meninggalkan.. justeru itu Aidzul Azdha ini bukan semata mahu menunaikan rukun Islam yang ke5, tapi kalian harus hayati apa yg dmksudkan dr Aidzul Azdha, bagi yg kemampuan kalian bisa ke Haj.. untuk melengkapkan rukun Islam itu.. bagi yg gk kemampuan hanya sekadar terus berjihad djln yg benar, agak kalian terus d redhai..

Ok teman2 salam Aidzul Azdha..

Sunday, November 22, 2009

Hari Senin...

huhu.. permulaan hari yang baru setiap minggu.. biasala, smlm udh cuti, hari nie harus kerja, belajar, offices dbuka untuk urusan, gedung2 kerajaan operasi urusan ya, bank2 pun menguruskan urusanya, sma ada duit masuk ataw keluar.. itula routine manusia setiap hari minggu.. begitu juga dgn gw.. hari nie seperti biasa, bgun jam 8 pg, terus siap, and berangkat ke kantor. maklum la udah sem break, gakkn mhu duduk terus, makan tido d rumah tnpa buat kerjaan, hari nie firstday check in patch card.. sebagai Vice Manager of services, bakalan perubahan baru yg gw mahu lakui dlm waktu yg singkat ini, akhir tahun juga udah hampir, jd mahu d selesaikan apa yg perlu untuk akhir tahun dan bermula tahun baru akan datang.. first thing i buat bila masuk je ke kantor ayah gw yg terletak di Menara TH selborn Off KgBaru ialah aras 7. gw akan suruh clerk d situ bawa masuk, penyata pendapatan syarikat bagi 4 bln yg awal, agenda urusan perkhidmatan, maklumat pekerja, maklumat credit2 company dan maklumat debit2 company. trus fail2 ya udah trsedia d meja gw, untuk disemak dan d update.. nah penuh meja gw. tengah langsung d buat2 kerja, daddy gw call, dia nanya hr nie dia x masuk office and sy perlu jg offce smp jam 3 nie.. ok.. gw memng hr nie xda acara, trus mahu update fail ya.. second call coming, dr client tetap gw, mahu ketemu jam 5 nie, mahu bincang untuk tempahan.. ok gw set semua ya ddlm schedule.. jam d tngan udah lepas jam 12.. aduh kerja byk lg nie.. gk aa lnjutkan lg sampai jam 1.. ok tempt jam 1. berut lapar.. lihat d offce tggl gw ama 2 orang kakak offce je.. gw nanya x pergi lunch ke cik2 nie? heheh.. dia bilng suh stanby d sini je.. gw pula nanya terus mkn ya mcm mna? gk apa nnt mknan ya smp.. bilng kakak offce tu.. trus gw yindir, untuk gw ada? mereka bilang, tuan mahu ke? gw jawab ya mahu la.. :D
heheh.. ok..

sambil tunggu mkn gw lnjutkan krja. krna jam 5 nnt mhu ketemu org...
mkn udah smp...

ok duluan ya.. mahu mkn nie..

Friday, November 20, 2009

Kenapa kerajaan tetap mahu kekalkan Math dan Sain dalam BI

Why Malaysian Government insists on using English for math and science?

This is because the whole world uses the language as an information and/or technology language. How dangerous it will be if we try to use Bahasa, especially in school. See example below:-

Hardware = barangkeras

Software = baranglembut

Joystick = batang gembira

Plug and Play = cucuk dan main

Port = lubang

Server = pelayan

Client = pelanggan

Try to translate this:

ENGLISH:

That server gives a plug and play service to the client using either hardware or software joystick. The joystick goes into the port of the client.

Now in BAHASA:

Pelayan itu memberi pelanggannya layanan cucuk dan main dengan menggunakan batang gembira jenis keras atau lembut. Batang gembira itu akan dimasukkan ke dalam lubang pelanggan..

Now you know…WHY…

Sunday, November 15, 2009

2012???


wah ke seruan..


Smlm gw ama teman prgi nonton di panggung 2012, di ibu kota Malaysia.. actly udh 2 kali prgi cari tcket nonton tp sold out trus.. smlm gw cdg mahu liat jg, kerna cousin gw d Singapore bilang cerita ya bagus bgt, ini yg jd mahu nonton.. nah smlm gw dr rumah jam 3ptg, trus ke panggung.. smp d sana aduh ramai bgt org mahu yerbu movie itu. aduh gw tawakal beratur panjang, mudahan dapt liat trserah jam brapa dn brapa byr ya gw sanggup..hehehe.. beratur punya beratur giliran gw.. hehehe yes!!! nah, gw tp giliran jam 4.15ptg, mhu.. gw tp nonton cerita itu jam 8.30 mlm, tu pun ticket cuman ada 4 ticket je.. yeah pass.. gw prg 3 org trmasuk gw.. tp tempt ya trpisah.. gw duduk d seat tgh lg 6 rows kehdp screen ama teman gw,, temnyg lain trpksa liat d 4rows kehdpn screen.. huhu.. kesampaian juga mhu nonton..


wah.. citer ya benar buat gw jd keinsafan.. gimna la klu benar kita alami detik begitu..haha gk snggup.. walaupun filem ini dijana 100% CGI, tp trnyata real amat, impak ya juga bgus dr filem lain.. gw pingin liat kali ke 2.. krna jln cerita ya bgus.. tp AWAS ya!! umat ISLAM gak harus PERCAYA dgn 2012.. Bisa jd Murtad kalu percaya ia belaku.. kerna urusan kiamat di Tangan ALLAH.. kita umat ini harus sentiasa bersedia kapan aja.. Actly mlm tu gw gak senang tido, trus fikir filem itu.. hehehe.. :P

video

Ok.. duluan ya,,,

Break Times,..

yeah udah hampr 2 minggu lebih, gw relax n santai2.. dn lakui perkara yg gak jelas.
huhuh.. rasa kebingugan.. walaupn gw lg urusin bisnes parents gw.. itu dh d jd routine harian..
huhu.. for my first plan is. looking for vacation.. hehe.. gw pingin ke Japan.. tp. gk tahu kapan dn detik ya.. hehehe.. hr tu gwke Cantumas Travel & Services Ltd.liat pakej ke Japan.. wahhh. gw hrus spend at least $S 4.6k (RM 10k).. means $S3.2k (RM8.5k) for flight tickets and hotels until 14 days in there.. blanja kurang pasti $S 9.6k (RM 1.5k) di + ama $9.8K (RM 2k) lg.. trus jd $S 5.6k (RM 12k)..
yg bgus ya tempat ya di tengah bndr tokyo, n Hiramoshi town gk silap la.. wah,,, kepingin nie..
tp gak apa.. jalan d domestic duluan.. nah bru gumpulin duit trus kesana..hahaha.. tp gk tahu kapan. hehhee

anyways friends, happy break times.. n enjoy ur holidays..

Tuesday, November 3, 2009

Gak Bisa Tido..

Jam 3.36a.m - 4 November 09 (Rabu)

huhu. sudah jam selewat ini..
Gw masih blum boleh tido lg..
Hbs nonton dvd yg ke 2 sejak nonton dr jam 12 td..
huhu..
esok pula bakalan final test.. hehehe
tp masih blum baca n study revision apa pn..
huhu..
apa yg gak kene gan sy nie.. wahaha..
lg borink trus..
klu d KL jam segini, pasti lg lepax d club, bistro cafe, 24 hours pelita restoran,
ataw pn oldtown cafe.. huhu..
biasa aja klu selewat begini, topic yg dbiacara ama teman2, pasti yang ngak2,
ataw pun yang gak jelas asal ya..huhu..
heheh, sambil nulis disini, sbnrya gw lg buka note nie, hihihi

dammn, aduh, mata udah ngantuk nie.. biasala, klu baca
benda ilmiah nie pasti mata ini, rasa gk jelas.huhu..
cuba klu d kasi, buku pasal, biological manusia, majalah fashion, hiburan terkini
and teknologi motor ataw gadjet yang baru.. trus pantas aja mata nie mahu liat isi ya..

okla teman2 saya duluan..

Monday, November 2, 2009

LepaKK KingS!!!


hehehe.. in the final weeks for practical, exam, n last time to submit assingment.
we take a time for ''lepakk Kings.."
Lepakk Kings in singapore they said..++
A times for enjoy, hngout and minum2..
hahaha..

huhu oh god.. wht happen to, me..
huhu terlalu malas seyh..
gk ada mood nk buat kerja an..
lg mu relax terus.. :-D

Sunday, November 1, 2009

Swimming at beach...


huhu.. last saturday my friends and I went to malacca beach resort at sungai udang beach..
yeah.. final exam coming n also assigment should submit by this weeks..
hehe owh god.. i still hv a time to picnic n swimm2.
haha.. dammn.. all is going on..

actly was not a plan, to went there,.. coz inthe time, my friends faizal, actly
hv retired his job at sogo, as promoter services contract.
now, he said, he dont work in there.. huhu.. so, we got free time
in days.. so, we around to malacca, huhu "" itu je tmpt yg mampu''..
:D

Cheers!! ParTY nite

Mlm itu gw party..
oleh krna umh gw udh dtggln manusia2 yg udh prgi..
hmpr 2 bln gw tggl keseorg d aprtmnt gw d matin, n9..
terus teman bru gw check in d room 2..
trus check in, n mlm tu d adakn bbq prty..
seperti biasa ya, klu ada prty nie yg penting skali hiburan..
hehehe,, tp genre hburn ya gk ribut kaya d alohwa club n zouk..
hehe.
sebenarya kali, prty ini sempena teman gw ru msuk umh gw, trus skalian, jamuan hari lebaran yg udh lepas, bru d sunjung hr ini.. hehe

yeah.. friendss.. YammPoii